Δράσεις 2009-2010

Οι δραστηριότητες ? εκδηλώσεις του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Καλαμάτας από την ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων έως και και το Ιούνιο του 2010 συνοψίζονται ως εξής :

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

πραγματοποιήθηκε η πρώτη συντονιστική συνάντηση της ομάδας εκπαιδευτών του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Καλαμάτας (ΣΔΕΚ) με την επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης για Ψυχοδραστικές Ουσίες (Κ.Ε.Π.Ε.Ψ.Ο) Καλαμάτας κα Ρομάνα Μαϊόλι-Σπερώνη, σχετικά με το σχέδιο δράσης “Ενεργοί Πολίτες του ΣΔΕ Καλαμάτας”

Εκπαιδευτές  και εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Καλαμάτας (ΣΔΕ), παλιοί και καινούριοι, συναντήθηκαν την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009 στις 18:30, προκειμένου να απονεμηθούν τα Κρατικά  πιστοποιητικά Γλωσσομάθειας ( επίπεδα Α1 και Α2) στους εκπαιδευόμενους που συμμετείχαν τον περασμένο Μάιο στις αντίστοιχες εξετάσεις.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την  Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009, στην πλατεία «Φραγκόλιμνα», το 1ο Φεστιβάλ Δρόμου, που συνδιοργανώθηκε από το Κέντρο Νέων Καλαμάτας και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καλαμάτας, σε συνεργασία με τους Ποδηλάτες Καλαμάτας.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καλαμάτας και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας σε κοινή εκδήλωση πραγματοποίησαν την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009 στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καλαμάτας, Αθηνών 170 την παρουσίαση του βιβλίου «πράσινες ταράτσες» και το διένειμαν στους εκπαιδευτικούς και στους εκπαιδευόμενους που συμμετείχαν στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα

Το βιβλίο αυτό, καρπός της αγαστής συνεργασίας του ΣΔΕ Καλαμάτας και του ΚΠΕ Καλαμάτας που υπήρξε σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2008-09, εκδόθηκε από το ΚΠΕ Καλαμάτας.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καλαμάτας συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «πράσινες ταράτσες» μιας και το πρόγραμμα  εγκρίθηκε από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος Grundtvig , απλώνει τα φτερά του στο εξωτερικό και συνεργάζεται με τη Ρουμανία, Γαλλία. Οι παραπάνω χώρες θα υλοποιήσουν σχέδιο δράσης με τίτλο «πράσινες ταράτσες στην Ευρώπη» (green terraces in Europe) και το ΣΔΕ Καλαμάτας είναι η μόνη χώρα που ήδη έχει προβεί στη διαμόρφωση και κατασκευή του δικού του ανθόκηπου και λαχονόκηπου.

Η πρώτη συντονιστική συνάντηση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Καλαμάτας με τους εταίρους του, Γαλλία και Ρουμανία, πραγματοποιήθηκε στην πόλη Gurgiu (Τζούρτζιου) της Ρουμανίας.

Επίσκεψη εκπαιδευομένων και εκπαιδευτών στο Νομάρχη Μεσσηνίας, προκειμένου να του ευχηθούν ενόψει των Χριστουγέννων

Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2010
Αποκριάτικη εκδήλωση

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010
Επίσκεψη στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Ε.Ρ.Α. Καλαμάτας και Μεσόγειος στα πλαίσια του εργαστηρίου Ιντερνετικό Ραδιόφωνο

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010
Επίσκεψη στην εκδήλωση για την ποίηση, στα πλαίσια του εργαστηρίου ¨Ένα ποίημα την ημέρα…¨ με βασικό καλεσμένο τον ποιητή Τίτο Πατρίκιο.

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010
Επίσκεψη στον τηλεοπτικό σταθμό BEST TV.

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010
Επίσκεψη στην έκθεση με θέμα “Δάδες Ολυμπιακών αγώνων 1936-2008” στο Αμφιθέατρο της Νομαρχίας και παρακολούθηση των ομιλιών του καθηγητή αρχαιολογίας Πέτρου Θέμελη με θέμα “Ολυμπιονίκες της Αρχαίας Μεσσήνης” και του Διευθυντή και Συμβούλου της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας της Οργανωτικής Επιτροπής 2004 Αθανάσιου Κριτινέλη με θέμα “Ολυμπιακές δάδες, παράδοση και συναίσθημα”.

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010
Επίσκεψη στο ΣΔΕ Καλαμάτας στα πλαίσια του εργαστηρίου Αγγλικών, των εκπροσώπων του τμήματος μορφωτικών και πολιτιστικών θεμάτων της Αμερικανικής πρεσβείας, κας Μαρκέλλας Καράγιωργα, καθώς και της κας Elaine Paplos του αμερικανικού προξενείου αντιστοίχως και παρουσίαση εισήγησης με θέμα ” A Road Trip across America”.

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010
Επίσκεψη στη Μεσσήνη. Περιήγηση στο χώρο της Δασκαρολείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης και στο Μουσείο χαρακτικής Τάκη Κατσουλίδη και ξενάγηση στην έκθεση “Οι πεταλούδες στα καμένα δάση”.

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010
Σχολική εορτή. Επίσκεψη στο Στρατιωτικό Μουσείο Καλαμάτας και παρακολούθηση της εκδήλωσης με θέμα “Το δίκαιο του περιβάλλοντος με συνήγορο την εκπαίδευση”, όπου συμμετείχε η Υφυπουργός Παιδείας κα Χριστοφιλοπούλου.topspyapps.net